Vanaf 17 jaar mag je met motorrijlessen beginnen en met 18 jaar mag je examen doen om je motorrijbewijs te halen. Er zijn 3 categorieën voor het motorrijbewijs. De A1, A2 en A, deze categorieën zijn afhankelijk van leeftijd, ervaring en het vermogen van de motor. Voor elk nieuwe categorie motorrijbewijs moet je opnieuw examen doen. Vanaf 17 jaar mag je theorie examen doen en deze theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig, maar voor alle categorieën geldig.

Try-out
Tijdens de motor rijopleiding krijg je te maken met bijzondere manoeuvres. De rij instructeur oefent samen met jou alle bijzondere verrichtingen die je op een motor goed onder de knie behoort te hebben. Bij rijschoolvandenwildenberg.nl is het mogelijk om een les van 120 minuten te krijgen, om te kijken of motorrijden wel geschikt voor je is. Een zogeheten try-out, waarmee meteen een indicatie gemaakt kan worden hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt. Bevalt het motorrijden, dan kun je kiezen uit verschillende lespakketten, waarbij inclusief de examens bij zijn inbegrepen.

Vakbekwame instructeurs
Er wordt bij rijschoolvandenwildenberg.nl alleen met ervaren gediplomeerde instructeurs gewerkt. De motor waar je de weg mee op gaat is de nieuwste Yamaha MT-07 en is zeer geschikt om te lessen. De vakbekwame instructeurs van de rijschool geven professionele en persoonlijke begeleiding van theorie tot aan je afrijden. Al meer dan 50 jaar ervaring en een hoog slagingspercentage, daaruit onderscheidt rijschool Van de Wildenberg zich, tevens hebben zij een uitstekende naamsbekendheid in Eindhoven en omgeving.